Me­ri Val­ka­ma

Meri Valkama

Asema: Varavaltuutettu

Sähköposti: meri.valkama(a)gmail.com

https://www.merivalkama.fi

Kuka olet? Olen Pohjois-Pasilassa asuva toimittaja, kirjailija ja kahden kouluikäisen lapsen vanhempi. Vapaa-ajallani joogaan, luen ja ulkoilen koirani kanssa Keskuspuistossa, joka on yksi rakkaimmista paikoistani Helsingissä.

Unelmieni Helsinki on inhimillinen kaikille, ei vain vahvoille ja hyvinvoiville. Inhimillinen Helsinki mahdollistaa hyvän elämän jokaiselle asukkaalleen esimerkiksi etnisestä taustasta, tulotasosta, iästä tai asuinalueesta riippumatta.

Olen lähtenyt mukaan vaikuttamaan, koska emme vielä ole unelmieni Helsingin tasolla. On kestämätöntä, kuinka moni helsinkiläinen joutuu näkemään aivan valtavasti vaivaa saadakseen itselleen tai läheiselleen kuuluvia palveluita. Tämä on arkipäivää monelle esimerkiksi varhaiskasvatuspaikkaa hakiessa sekä vanhus- ja vammaispalveluiden osalta. Teen töitä sellaisen Helsingin eteen, jossa palvelut saa ilman itkupotkuraivareita. Jos palvelut ovat vain vahvojen saatavilla, tarkoittaa se pahimmillaan, että ne, joilla ei ole voimia tai palveluita vaativia läheisiä, jäävät ilman.

Parasta vaikuttamistyössä on yhteistyön voima. Politiikka ei ole yksilö- vaan joukkuelaji. Tärkeimmät voitot saavutetaan aina mahdollisimman rakentavaa yhteistyötä tehden, niin oman ryhmän sisällä kuin puoluerajat ylittäen.

 

Lautakunnat ja muut tehtävät

  • Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan varajäsen

Takaisin Valtuutetut -sivulle