Mai Ki­ve­lä

Mai Kivelä

Asema: Kaupunginvaltuutettu

Sähköposti: mai.kivela(a)eduskunta.fi

https://www.maikivela.fi

Kuka olet? Olen Helsingin Arabianrannassa asuva kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja ja pitkän linjan kansalaisaktivisti. Olen koululaisen ja päiväkoti-ikäisen lapsen äiti. Vaikuttamisen ohella elämääni kuvaa esimerkiksi työmatkapyöräily, kirjallisuus, lähiluonnossa retkeily ja kaupunkikulttuurista nauttiminen.
Unelmieni Helsinki on ilmastokestävä, sosiaalisesti oikeudenmukainen sekä luonnoltaan ja kulttuuriltaan monimuotoinen! Oman aikani kaupunkipolitiikan parissa käytän erityisesti ekologisen siirtymän toteuttamisen parissa. Sosiaalista oikeudenmukaisuutta edistetään huolehtimalla hyvin toimivista ja hyvin resursoiduista peruspalveluista, kuten laadukkaasta varhaiskasvatuksesta. Haluan, että Helsinki on myös mielenkiintoinen paikka elää. Helsingin on mahdollistettava rento kaupunkikulttuuri ja kaupunkilaisten omaehtoinen toiminta.

Olen lähtenyt mukaan vaikuttamaan, koska koen vahvaa sisäistä paloa edistää niitä asioita, joihin uskon. Minulle se tarkoittaa ekologisesti kestävän yhteiskunnan, ihmisten yhdenvertaisuuden ja eläinten oikeuksien edistämistä. Haluan torjua ilmastokriisiä ja taistella eriarvoisuutta vastaan. Tavoitteeni on edistää energiavallankumousta, luonnon monimuotoisuuden suojelua, kestävää ruokajärjestelmää ja feminismiä. Tärkeimmät arvoni ovat oikeudenmukaisuus ja vapaus.

Parasta vaikuttamistyössä on, kun saa aikaan muutosta! Siinä onnistuu, kun on rohkea ja pitkäjänteinen! Koen, että politiikan kautta voin vaikuttaa niihin asioihin, joita olen ajanut vuosien ajan aktivistina. Puoluepolitiikka on usein edistyksellisen muutoksen pullonkaula, ja siksi on tärkeää, että politiikassa toimii kansalaisyhteiskunnan edustajia. Rohkeus, aloitteellisuus, asioihin perehtyminen ja kyky ajatella toisin ovat tärkeitä yksittäisen valtuutetun ominaisuuksia. Politiikka on kuitenkin ennen kaikkea joukkovoimaa, ja siksi oleellista on kyky organisoitua liikkeenä.

 

Lautakunnat ja muut tehtävät

  • Helenin hallituksen jäsen

Takaisin Valtuutetut -sivulle