Fe­niks Wil­la­mo

Feniks Willamo

Asema: Varavaltuutettu

Sähköposti: feniks(a)allday.fi

Kuka olet? Olen Feniks Willamo, 29-vuotias helsinkiläinen Kalliosta. Päivätöikseni työskentelen keikkabuukkajana ohjelmatoimisto All Day Agencylla. Lisäksi soitan bändeissä ja toimin DJ:nä sekä tapahtumajärjestäjänä. Lähellä sydäntäni ovat musiikin lisäksi lukeminen, historia ja yhteiskunnallinen aktivismi kuten antifasismi.

Unelmieni Helsinki on tasa-arvoinen kaupunki, jossa kaikista, myös vähempiosaisista, pidetään huolta. Yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja elävän kaupunkikulttuurin edistäminen sekä ilmastonmuutoksen ja vihapuheen vastainen taistelu on minulle ensiarvoisen tärkeää.

Olen lähtenyt mukaan vaikuttamaan, koska koin, että on aika tehdä jotain. Äänenpainot yhteiskunnallisessa keskustelussa ovat koventuneet ja raaistuneet samalla kun ilmastonmuutos ja sen mukanaan tuomat sosiaaliset ja ekologiset ongelmat uhkaavat meitä kaikkia. Paikallisesti vaikuttamalla on mahdollista saada aikaan konkreettisia muutoksia oman kotikaupungin päätöksentekoon, ja näyttää samalla myös esimerkkiä muille kunnille ja kaupungeille.

Parasta vaikuttamistyössä on kun oman valtuustoryhmän ahkeralla työllä ja toimilla huomaa olevan konkreettista vaikutusta kaupungin päätöksenteossa. Koen vasemmistolaisen, suvaitsevan ja kestävän politiikan edistämisen erittäin tärkeänä 2020-luvun muuttuvassa maailmassa. Myös suurempaan yhteiskunnalliseen keskusteluun onnistuneesti nostetut huolenaiheet tai ehdotukset, jotka tavoittavat kaikupohjaa kaupunkilaisissa ja mediassa yleisiä näkemyksiä muokaten, ovat tärkeitä onnistumisen hetkiä, joissa Vasemmisto on mielestäni useasti toiminut menestyksekkäästi.

 

Lautakunnat ja muut tehtävät

  • Helsingin tapahtumasäätiön hallituksen jäsen

Takaisin Valtuutetut -sivulle