Hel­sin­gin Va­sem­mis­to ni­me­si li­sää eh­dok­kai­ta edus­kun­ta­vaa­lei­hin

Titta Hiltunen, Kaarle Hurtig, Maija Karhunen, Tuomas Nevanlinna ja Pinja Vuorinen.

Helsingin Vasemmistoliitto on nimennyt lisää ehdokkaita kevään 2023 eduskuntavaaleihin. Ehdolle lähtevät vaikuttamisen asiantuntija ja kaupunginvaltuutettu Titta Hiltunen, toimittaja ja yrittäjä Kaarle Hurtig, tanssija, esiintyjä ja projektijohtaja Maija Karhunen, filosofi, kirjoittaja ja kaupunginvaltuutettu Tuomas Nevanlinna sekä Vasemmistonuorten puheenjohtaja Pinja Vuorinen.

”Elämme poikkeuksellisia aikoja. Koko yhteiskuntaamme koettelevien kriisien ratkaisemisen tulee olla keskiössä ensi eduskuntakaudella. Koronan jälleenrakennus on tehtävä kunnolla. Ilmastokriisi ja luontokato vaativat nopeita ja vaikuttavia toimia. Tarvitsemme parempaa ja oikeudenmukaisempaa mielenterveyspolitiikkaa, ihmisoikeuksien puolesta kamppailua sekä köyhyyden ja eriarvoisuuden poistamista”, Titta Hiltunen toteaa.

”Haluan olla luomassa puoluerajat ylittävää ja vaalikausia pidemmälle tähtäävää keskustelua. Kestävä kehitys, ihmisarvoinen työelämä ja pasifismi kaipaavat panostamme kipeämmin kuin eturyhmien välinen kilpailu”, Kaarle Hurtig kertoo.

“Vasemmistoa tarvitaan, koska hyvä elämä kuuluu kaikille. Myös pienituloisille, työelämän ulkopuolella oleville ja kaikille heille, joiden ääni ei kuulu riittävän vahvana suomalaisessa yhteiskunnassa. Hoiva-alan pitkittyneen kriisin ratkominen, taiteen ja kulttuurin aseman puolustaminen ja ihmisten yhdenvertaisuuden vahvistaminen tarvitsevat tekijänsä”, Maija Karhunen jatkaa.

“Vasemmisto tavoittelee vapautta kaikille, riippumatta varallisuudesta ja lähtökohdista. Vapautta ei saavuteta ajamalla ihmisiä ahtaalle, vaan inhimillisyydellä. Lähden ehdolle puolustamaan yhdenvertaisuutta ja kaikkien oikeutta elää hyvää elämää. Ei oikeistolaiselle kurituspolitiikalle ja hyvinvoinnin heikentämiselle, kyllä vapaudelle!” Tuomas Nevanlinna linjaa.

“Meillä on kaikki mahdollisuudet rakentaa vapaa ja yhdenvertainen yhteiskunta. Ilmastokriisi, eriarvoisuuden kasvu, sodat ja pandemiat ovat osoittaneet, ettei nykyinen poliittinen ja taloudellinen järjestelmämme toimi. On korkea aika saada ilmastorikolliset vastuuseen ja rikkaimmat maksamaan oikea osuutensa kriisien korjaamiseksi”, Pinja Vuorinen päättää.

Helsingin Vasemmistoliitto tulee nimeämään yhteensä 23 ehdokasta vaaleihin. Ehdokkaiksi on aiemmin nimetty Mia Haglund, Mai Kivelä, Minja Koskela sekä Petra Malin. Loput ehdokkaat tullaan nimeämään loppuvuoden 2022 aikana. Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2.4.2023.

  • Sinustako kansanedustaja? Lue täältä lisää ja hae ehdokkaaksi!
  • Lue aiemmin nimetyistä ehdokkaista täältä.