Puolueosastot

Helsingin Vasemmistoliiton piirijärjestössä on 20 puolueosastoa (perusjärjestöä) ja yli 2000 henkilöjäsentä. Puolueosastot pitävät vuosikokouksensa tammi-maaliskuun aikana ja syyskokouksensa syys-lokakuussa.Helsingin Vasemmistoliiton korkein päättävä elin on piirikokous, joka pidetään kahdesti vuodessa: kevätpiirikokous maalis-huhtikuussa ja syyspiirikokous yleensä marraskuun lopulla. Ajankohtaisten poliittisten asioiden ohella kevätpiirikokouksessa käsitellään edellisen vuoden toiminta- ja tilikertomukset ja syyspiirikokouksessa seuraavan vuoden toimintasuunnitelma, talousarvio ja valitaan piirijärjestön puheenjohtaja, 1 – 2 varapuheenjohtajaa ja muut piiritoimikunnan varsinaiset (5 – 20) jäsenet ja varajäsenet (3 – 5).

HTY:n naisosasto
Työtä vuodesta 1898 naisten oikeuksien ja tasa-arvon, yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden sekä rauhan ja edistyksen puolesta.
Haluamme, että yhteiskunnallinen tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus toteutuvat. Mielestämme kukaan ei saa jäädä rahattomaksi, nälkäiseksi, työttömäksi tai ulkopuoliseksi. Haluamme, että rauha säilyy ja kaikki konfliktit voitaisiin ratkaista oikeudenmukaisesti. Siten ratkaisuista tulisi pysyvämpiä ja se olisi sodillekin este. Jos olet kanssamme samaa mieltä ja haluat korjata asioita, auta meitä ja itseäsi. Liity jäseneksi. Siten olet mukana elämän parantamisessa. Osastomme toimii koko kaupungin alueella, järjestämme tilaisuuksia, osallistumme telttailuun, keskustelemme aktiivisesti.

Vt. puheenjohtaja Leenamarja Thuring
htynaisosasto98(at)gmail.com
htynaiset.vas.fi
Facebook

Itäväylän Vasemmisto
Olemme virkeä osasto ja otamme vastaan jäseniltämme jatkuvasti uusia ideoita toiminnaksi. Toiminta-alueenamme on Kulosaari ja Herttoniemi (ml. Roihuvuori ja Herttoniemenranta) sekä mahdollisuuksien mukaan Itäväylän muu ympäristö. Tule mukaan joukkoon iloiseen, ota rohkeasti yhteyttä!

Puheenjohtaja Teuvo Arola
040 522 5331
teuvo.arola(at)gmail.com
Facebook

Jakomäen Vasemmistoliitto
Toiminta-alueemme on Koillis-Helsinki. Toimimme vasemmistolaisten arvojen ja aatteiden edistämiseksi. Toimimme paikallisesti sekä linkkinä puolueen ja koko yhteiskunnan välillä. Tarkoituksenamme on käydä keskustelua ja herättää sellaista kansalaisille tärkeistä teemoista. Pyrimme olemaan kantaaottava, toiminnallinen ja rohkea puolueosasto, jossa uudet toimijat otetaan aktiivisesti mukaan vaikuttamistyöhön. Toimimme vaaleissa ja vaalien välillä tuoden vasemmistolaista vaikuttamista kansalaisten tietoisuuteen. Pyrimme rakentamaan myös yhteistyötä ja vaikuttamaan muiden yhteiskunnallisten liikkeiden kanssa, joiden kanssa koemme jakavamme samansuuntaisia tavotteita. Jakomäen Vasemmisto on kasvava osasto niin toiminnan määrän kuin jäsenmääränkin suhteen. Pidämme johtokunnan kokouksia noin kerran kuukaudessa, joihin saa yleensä koko jäsenistö osallistua halutessaan. Tämän lisäksi järjestämme telttailuja, tapahtumia ja muita avoimia suunnitelutapaamisia ja kokouksia. Lisää tietoa saat osaston facebook-sivuilta tai olemalla yhteydessä puheenjohtajaan. Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Puheenjohtaja Krissu Sirola
krissu.sirola(at)gmail.com
050 5470713
Facebook

Kallion Vasemmistoliitto
Kallion Vasemmisto on väljästi määritellyn suur-Kallion alueella toimiva puolueosasto, jonka jäsenmäärä on viime vuosina kasvanut hurjasti. Toimintaa johtaa johtokunta, mutta toimintaa – vaikka yksittäisiä tapahtumia tai projekteja – suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä jäsenistön kanssa. Kallion Vasemmisto järjestää mm. Politiikkaa Baarissa -iltoja, joissa osallistujat pohtivat jotakin ennalta sovittua poliittista kysymystä ja seuraamme aktiivisesti Kallion alueen kehittymistä. Tapahtumamme ja viestintäkanavamme (fb-ryhmä ja sähköpostilista) ovat kaikille avoimia, tervetuloa tutustumaan!

Puheenjohtaja Lauri Linna
0400403506
lauri.l.linna(at)helsinki.fi
info(at)kallionvasemmisto.fi
kallionvasemmisto.fi
Facebook

Kantakaupungin Vasemmisto
Osaston toiminta-alueena on kantakaupunki. Kantakaupungin Vasemmisto on noin 200 jäsenellään piirin kolmanneksi suurin osasto. Järjestämme tapahtumia mm. keskustelutilaisuuksia, seuraamme kaupunkipolitiikkaa ja teemme Vasemmistoa näkyväksi kantakaupungissa. Osaston jäseniä on jäseninä tai varajäseninä kaupungin luottamustoimissa mm. valtuustossa. Osastolla on lisäksi 3 edustajaa Helsingin Vasemmiston piirihallituksessa.
Osastossamme on tehty vuoden 2018 aikana strategiatyötä ja sen pohjalta olemme valinneet toiminnallemme arvot, jotka löytyvät osastomme nettisivulta. Osaston kokoukset ovat kaikille avoimia. Tervetuloa mukaan!

Puheenjohtaja Edina Bilajac
edina.bilajac(at)gmail.com
040 4114191
kantakaupunki.vas.fi
Facebook

Kuljetusalan Vasemmisto
Osastomme toiminta-alueena on kuljetus- ja logistiikka-ala. Luomme vasemmistolaisten tovereiden verkoston läpi laajan kuljetusalan ammattialakentän. Ajamme kuljetusalan työntekijöiden asiaa sekä puolueen sisällä että toreilla ja turuilla. Jäseninämme on muun muassa kuorma-autonkuljettajia, linja-autonkuljettajia, ahtaajia, huoltokorjaamotyöntekijöitä, taksinkuljettajia, matkatoimistoalan työntekijöitä, lentoemäntiä, stuertteja, pursereita, raitiovaununkuljettajia, veturinkuljettajia, metrojunankuljettajia, asentajia, liikenneopettajia, terminaalityöntekijöitä, kaupan ja elintarvikealan automiehiä sekä säiliöauto- ja öljytuotealan työntekijöitä. Liity mukaan porukkaamme – mitä enemmän meitä on, sitä kivempaa meillä tulee olemaan!

Puheenjohtaja Niko Blom
040 5540495
blom [dot] niko [at] gmail [dot] com
Facebook

Laajasalon Vasemmistoliitto
Toiminta-alueemme on Laajasalo, mukaan lukien Jollas ja Kruunuvuorenranta. Osastossa on tällä hetkellä 27 jäsentä. Toimintamme on pienimuotoista. Sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset pidetään ja tarvittaessa jonkun eritysasian tiimoilta erikseen. Laajasalopäivänä meillä on oma esittelypiste Ylistalon pihalla. Uudet toimintaideat ja toimijat ovat tervetulleita.

Puheenjohtaja Risto Ahonen
050 386 3333
ripaahonen(at)elisanet.fi

Länsi-Helsingin Vasemmistoliitto
Entiseltä nimeltään Kaarelan Vasemmistoliitto vaihtoi nimensä sijainniltaan enemmän helpommin hahmottuvaksi Helsingin kartalla. Alueemme alkaa  Hakuninmaalta pohjois/itäakselilla päättyen kaupungin länsiosiin. Meillä on aktiivinen ryhmä, joka osallistuu eri kaupunginosa tapahtumiin telttailemalla. Osastomme järjestää myös avoimia poliittisia keskusteluiltoja. Otamme kantaa paikallisiin asioihin ja olemme aktiivisia. Kokoustamme lähinnä Kannelmäessä. Järjestämme myös avoimia poliittisia keskustelutilaisuuksia alueemme eri kirjastoissa tai muissa yleisölle vapaissa tiloissa. Vaikutussäteellämme ovat mm. seuraavat kaupungin lähiöt: Kannelmäki, Malminkartano, Konala, Pitäjänmäki, Pohjois-Haaga, Haaga jne.. Tervetuloa mukaan!

Puheenjohtaja Ilpo Haaja
050 390 7658
ilpo.haaja(at)luukku.com

Malminseudun Työväenyhdistys
Osaston toiminta-alueena on Koillis-Helsinki eli Malmin lisäksi esimerkiksi Pukinmäki, Suutarila, Puistola, Tapanila, Pihlajamäki, Pihlajisto, Viikki ja Viikinmäki. Olemme vireä paikallisosasto, jonka juuret ovat vuodessa 1930, mutta katse vahvasti nykyhetkessä ja tulevaisuudessa. Jäsenistöömme ja aktiiveihimme kuuluu kaikkia nuorista eläkeläisiin, ja se heijastelee myös Koillis-Helsingin väestönkehitystä. Päämajamme on Malmin keltainen työväentalo, jossa pidämme kokouksia, kulttuuritapahtumia ja juhlia. Kivaan toimintaamme kuuluu vaikuttaminen sekä paikallisesti että kaupungin laajuisesti ja tarvittaessa myös valtakunnallisesti. Tervetuloa mukaan!

Puheenjohtaja Jaana Kaiponen
040 584 1228
jaana.kaiponen(at)gmail.com
malmi.vas.fi
Facebook

Pasilan – Vallilan Vasemmisto
Osastomme päätoiminta-alueet ovat Pasila ja Vallila, mutta aktiivisia jäseniä on toisaalta Alppilaan ja Kallioon ja toisaalta Arabianrantaan ja Käpylään saakka. Osastossamme jäsenmäärä on ollut hyvässä nousussa ja nyt keväällä 2017 meitä on lähes 140 jäsentä. Kuntavaaleissa meillä oli ehdokkaina peräti 11 osastomme jäsentä. Kokoonnumme pääsääntöisesti Hermannin kerholla, joka on hyvä ja perinteinen kokoontumistila Hämeentie 67 B katutasossa. Viimeksi olemme järjestäneet tapahtumasarjan ”Tapetilla stadin asiat”. Illoissa paneuduimme tarkkaan kotikaupunkimme Sote-asioihin, Koulu-ja varhaiskasvatukseen, ympäristö- ja asuntoasioihin sekä stadin talouteen ja tulossa olevaan pormestarijärjestelmään. Järjestämme jatkossakin tapahtumia, keskusteluiltoja ja vaikkapa sunnuntaibrunsseja, kun talkoolaisemme taas innostuvat. Uudet toimijat toivotamme lämpimästi tervetulleiksi!

Puheenjohtaja Galia Suarez-Katainen
050 570 7924
galiask(at)outlook.com
pasilavallila.vas.fi
Facebook

Vasemmistoklubi
Vasemmistoklubi (perustettu 1982) on yhteiskunta- ja aatepoliittinen yhdistys. Pääasiallinen toimintatapa on kaikille avoimien teemakeskustelutilaisuuksien järjestäminen, 3 – 5/vuosi. Teemoina ovat olleet mm. maateemat (eteläinen Afrikka, USA, Kiina, Iso-Britannia), kuntapolitiikan uudet haasteet, talouspolitiikka, keynesiläisyys, hyvinvointivaltio, Hannah Arendt, Rosa Luxemburg. Vaaleissa osasto tukee taloudellisten voimavarojen mukaisesti ehdokkaina olevia omia jäseniään ja mahdollisesti myös muita vas-ehdokkaita; muutoin tuetaan Vasemmistoliiton ja Helsingin Vasemmistoliiton vaalikampanjoita. Vasemmistoklubi on aina aktiivisesti mukana mm. puoluekokousvalmisteluissa. Vasemmistoklubissa on jäseniä lähes 60.

Puheenjohtaja Kalevi Suomela
040 583 2413
kalevi.suomela(at)gmail.com
vasemmistoklubi(at)googlegroups.com

Vasemmistoliiton Oulunkylän yhdistys
Osastomme toiminta-alueeseen kuuluvat Oulunkylä, Patola, Veräjämäki, Veräjälaakso, Koskela, Metsälä, Maunula, Pakilat, Paloheinä, Torpparinmäki, Käpylä, Kumpula, Toukola ja Arabianranta. Järjestämme tapahtumia, keskustelutilaisuuksia, retkiä ja teemme kannanottoja ajankohtaisista poliittisista asioista. Tervetuloa mukaan!

Puheenjohtaja Tuomo Lindholm
050 542 8903
lindholm.tuomo(at)gmail.com
oulunkyla.vas.fi
Facebook

Vasemmistoliiton Vuosaaren osasto
Osastomme jakaa vasemmistoliiton tavoitteet oikeudenmukaisesta, ympäristöystävällisestä ja vapaamielisestä maailmasta, jossa solidaarisuus, ymmärrys ja vastuu ohjaavat toimintaa. Osallistumme aktiivisesti Vuosaaren alueen tapahtumiin ja järjestämme omaa toimintaa, kuten toritelttailua ja keskustelutilaisuuksia. Paikallisesti tärkeimpiin asioihin kuuluvat Vuosaaren ainutlaatuisen luonnon säilyttäminen, palveluiden saatavuus ja elävän kaupunkikulttuurin sekä yhteisöllisyyden edistäminen. Teemme paljon yhteistyötä Vuosaaren muiden järjestöjen sekä puolueemme muiden osastojen kanssa.

Puheenjohtaja Saku Etholén
040 416 7970
saku.etholen(at)luukku.com
vas-vuosaari(at)googlegroups.com
vuosaari.vas.fi
Facebook

Vasemmistolinkki
Toiminta-aluettamme on koko Helsinki. Vasemmistolinkki on uuden vasemmiston osasto: seuraamme tarkasti eurooppalaista yhteiskunnallista keskustelua ja edistämme Vasemmistoliiton uudistamista. Joukossamme on paljon yliopistoihmisiä, mutta myös ihmisiä kaikenlaisista taustoista. Olemme edistäneet omassa toiminnassamme esteettömyyttä ja monikielisyyttä: Vasemmistolinkissä on mahdollista toimia myös englanniksi.

Puheenjohtaja Katri Kangas
040 724 2266
katri.m.kangas(at)gmail.com
www.vasemmistolinkki.fi
Facebook

Vänsterföreningen Röda Rummet
Vi är Helsingforskretsens svenskspråkiga partiavdelning. Avdelningens verksamhetsområde är hela staden och avdelningen välkomnar som medlemmar alla som har ett intresse för svenskspråkig vänsterverksamhet. Verksamheten består bl.a. av informella träffar, diskussionskvällar samt aktivt valarbete i valtider. Och kom ihåg att du inte behöver vara med medlem för att delta i verksamheten!

Ordförande Eliel Kilpelä
040 594 6312
eliel.kilpela(at)gmail.com
Facebook

Helsingin Itäinen Työväenyhdistys
Sihteeri Raisa Rasilainen
040 7064 204
raisa.rasilainen(at)kolumbus.fi

Helsingin Metallin Vasemmisto
Puheenjohtaja Pentti Ruohonen
041 538 7109
ruohisp(at)gmail.com

Kirjan Vasemmisto
Puheenjohtaja Reijo Koskinen
050 547 5094
repe.koskinen(at)gmail.com

Kontulan Vasemmisto
Puheenjohtaja Mikko Perttola
040 099 5416
perttolamikko(at)gmail.com
Facebook

Työväen Todellinen Vasemmisto
Puheenjohtaja Ville Vatka
050 395 1983
ville.vatka(at)hkscan.com

Pihlajan-Viikin Vasemmisto on lakkautettu ja jäsenet on siirretty Malminseudun työväenyhdistykseen.

Vaikuta Vasemmistossa -sivustolta löytyvät järjestötyön dokumentit, politiikan taustatiedot sekä puolueen ohjeet ja materiaalit.

Piirijärjestön säännöt löydät täältä.