Tit­ta Hil­tu­nen

Titta Hiltunen

Asema: Kaupunginvaltuutettu

Sähköposti: titta(a)tittahiltunen.fi

https://www.tittahiltunen.fi

Kuka olet? Olen vuonna 1992 syntynyt punavihreä feministi, kaupunginvaltuutettu sekä vasemmistoliiton valtuustoryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja. Päivätyökseni olen vaikuttamisen asiantuntija eli työskentelen nuorten toimivien mielenterveyspalvelujen ja paremman sosiaaliturvajärjestelmän puolesta. Olen opiskellut poliittista historiaa ja valmistunut valtiotieteiden kandidaatiksi.

Unelmieni Helsinki on paikka, jossa kaikilla on varaa asua ja mahdollisuus elää onnellisena ja jossa ympäristöä kunnioitetaan. Rakastan Helsinkiä: merta, saaria ja erilaisia kaupunginosia. Helsingissä rakastan myös aktiivista kaupunkikulttuuria, jota olen myös itse ollut osaltani rakentamassa. Pidän tärkeänä, että kaupungissa on elämää, ääntä ja monipuolisesti mahdollisuuksia riippumattomalle, kaupunkilaisten omaehtoiselle kulttuurille ja tapahtumille.

Olen lähtenyt mukaan vaikuttamaan, koska olen nähnyt läheltä köyhyyttä, syrjintää, mielenterveysongelmia ja vaikeita elämäntilanteita. Erityisesti olen huomannut sen, kuinka vaikeaa voi olla saada tarvitsemaansa apua. Eriarvoisuuden poistaminen yhteiskunnan rakenteita muuttamalla onkin minulle tärkeä tavoite, jonka eteen teen töitä politiikassa ja arjessa. Samalla haluan tehdä kaikkeni, jotta aikamme kaksi suurinta kriisiä eli ilmastonmuutos ja sukupuuttoaalto saadaan hallintaan nopeasti ja oikeudenmukaisesti.

Parasta vaikuttamistyössä on se, kun sitä pääsee tekemään yhdessä muiden samat arvot jakavien kanssa ja parhaimmillaan se on silloin, kun pääsee konkreettisesti parantamaan asioita ja ihmisten elämää.

 

Lautakunnat ja muut tehtävät

  • Valtuustoryhmän 1. varapuheenjohtaja
  • Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsen

Takaisin Valtuutetut -sivulle