Vasemmiston valtuustoryhmä: Nimilistat mielenosoitukseen osallistuneista työntekijöistä asiattomia

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän tietoon on kantautunut, että kaupungin virastojen ja laitosten esimiehiä on pyydetty toimittamaan virastojen ja liikelaitosten henkilöstöhallintoon nimilistat perjantain 18.9. mielenilmaukseen osallistuneista kaupungin työntekijöistä.

“Saamiemme tietojen mukaan näitä listoja on pyydetty, vaikka kyseisen päivän poissaolo olisi sovittu hoidettavaksi saldoilla, eivätkä tiedot siten olisi tarpeellisia palkanmaksussa”, Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Veronika Honkasalo toteaa.

Myös palkanmaksutietojen osalta tällaisten nimilistojen toimittaminen kaupunginkanslialle herättää epäilyksen tietosuojaongelmista ja poliittisen toiminnan asiattomasta rekisteröinnistä. Asia on Vasemmistoliiton valtuustoryhmän mielestä selvitettävä.

Henkilön osallistuminen poliittiseen toimintaan on yksityisasia, eikä työnantajalla ole oikeutta pitää siitä kirjaa. Mielenosoitukseen liittyvää poissaoloa on käsiteltävä kuten muutakin poissaoloa henkilökohtaisesta syystä.

”Kaupunginjohdon on epätietoisuuden välttämiseksi selvitettävä julkisesti, millä perusteella ja miten se on vaatinut virastojen ja liikelaitosten esimiehiä laatimaan listoja poliittiseen mielenilmaukseen osallistuneista työntekijöistä”, kaupunginvaltuutettu Dan Koivulaakso toteaa.

Vastatoimena Suomen hallituksen esityksille ammattiliittojen sopimisoikeuden rajoittamisesta ja palkkaleikkauksista ammatilliset keskusjärjestöt järjestivät työnseisauksen ja mielenilmauksen Rautatientorilla 18.9.2015.


Tiedotetta muokattu 20.34: listoja ei pyydetty kaupunginkansliaan, vaan henkilöstöhallintoon.