Vasemmistolinkin syyskokous 19.11.2015: Terrorismi ei oikeuta kansalaisoikeuksien kaventamista tai sotilaallista liittoutumista

Terrorismi ei oikeuta kansalaisoikeuksien kaventamista tai sotilaallista liittoutumista

Pariisin verilöyly hämmentää ihmisten mieliä. Pelkoa ja turvattomuutta ei saa kuitenkaan käyttää poikkeustilan vaatimiseen. Poliisilla ja muilla suomalaisilla viranomaisilla on jo enemmän kuin tarpeeksi oikeuksia puuttua rikollisuuteen ja väkivaltaan. Puolustamme vapauden, ihmisoikeuksien ja demokratian ihanteita terrorismia vastaan.

Turvallistamisen varjolla ei saa myöskään muuttaa perustuslakia niin, että Suomen armeijaa voitaisiin käyttää sotimiseen ympäri maailmaa.”Terrorismin vastaisella sodalla” voi oikeuttaa monenlaista toimintaa, myös sotilaallista aggressiota, kuten Irakin 2003 sota osoittaa.

Irakin sodan tuloksena syntyi myös ISIS. Sitä niittää mitä kylvää.

Kannatamme sotilaallista liittoutumattomuutta ja aktiivista rauhanpolitiikkaa. Vihan ja väkivallan kierrettä ei saada katkaistua lisäsotimisella ja yhä uusilla pommituksilla, vaan rakentamalla siltoja ja rauhan edellytyksiä ja parantamalla ihmisten elinolosuhteita. Kyse on myös talouspolitiikasta. Talouskuri lisää epävarmuutta ja työttömyyttä. Varsinkin nuorten miesten työttömyys ruokkii ääriliikkeitä. Talouspolitiikassa tarvitaan suunnanmuutos.

http://www.vasemmistolinkki.fi/vasemmistolinkki-terrorismi-ei-oikeuta-kansalaisoikeuksien-kaventamista-tai-sotilaallista-liittoutumista/